Telefon: +36-20/345-2566
E-mail: info@ideaoktatasikozpont.hu


Minden a 2019-es középiskolai felvételiről

Most szombaton, január 19-én, 10 órától írják a központi írásbeli felvételi vizsgákat a 6 és 8 évfolyamos képzésre, valamint a 9. évfolyamra jelentkező tanulók. Fontos, és izgalmas időszak ez minden felvételiző tanulónak és a szülőknek is, ezért összeszedtünk pár fontos dátumot, illetve hasznos tanácsot, hogy erre már ne kelljen energiát fordítanotok! 


A központi írásbeli felvételi vizsgákat tehát 2019. január 19-én, 10 órától írják a tanulók.

A pótló vizsgák 2019. január 24-én, 10 órától lesznek. 

 

A vizsgák előtt fél órával mindenképp ajánlott a középiskolákba beérni, így elkerülhető, hogy az esetleges nehezítő körülmények miatt (pl. erős forgalom) a tanulók ne tudjanak időben megjelenni.

 

A központi felvételi vizsgához személyi igazolvány vagy diákigazolvány szükséges, a legjobb, ha a diákok mindkét okmányt magukkal viszik a vizsgára. 

 

A felvételi vizsga kettő 45 perces részből áll. Az első részben magyarból, a második részben pedig matematikából kell 10-10 feladatra válaszolniuk a tanulóknak. 

 

A feladatlapokat tollal kell kitölteni, de a feladatsor matematika részéhez szükségük lesz a diákoknak körzőre és vonalzóra is. 

 

Aki nagyon kíváncsi, az már aznap 13 órától meg tudja nézni a feladatlap megoldásait az oktatas.hu weboldalon. 

 

2019. február 7-én a a felvételi vizsgákat szervező intézmények értesítik az írásbeli eredményekről a tanulókat. A szóbeli meghallgatások 2019. február 21- és március 14. között lesznek. 2019. április 30-án pedig a felvételt hirdető iskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítéseket. 

 

Kívánjuk, hogy mindenki az elképzelt pontszámmal zárja az idei középiskolai felvételi eljárást és ezáltal bekerüljön a kívánt középiskolába vagy gimnáziumba! 

 

Hajrá! :)