Telefon: +36-20/345-2566
E-mail: info@ideaoktatasikozpont.hu


VÁLTOZÁSOK AZ ORIGÓ SZÓBELI NYELVVIZSGÁN

TECHNIKAI ÚJÍTÁS a SZÓBELI NYELVVIZSGÁkon

A 2017. szeptemberi vizsgaidőszaktól kezdődően az élő nyelvi, kétnyelvű szóbeli vizsga lebonyolításában technikai változás lesz.

A vizsgázók egy témakártyát húznak a vizsga elején, amely négy témát jelöl meg. Ebből a négy témából választ a vizsgáztató tanár kettőt, melyet érintenie kell a beszélgetés során. (Az aktualizált témalista megtalálható honlapunkon, a B1, B2 és C1 vizsgák részletes leírásában.)
Ezt a változást az Oktatási hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ elvárásainak megfelelően a szóbeli vizsga standardizálása érdekében vezetjük be. Csupán technikai újdonságról van szó, hiszen a vizsgáztatók eddig is kötelesek voltak a kötetlen beszélgetés során az előre megadott témalistáról legalább két témát választani, és azokat körüljárni.

Az újítás bevezetése garantálja, hogy a különböző vizsgahelyeken mindig azonosan történjen a vizsga levezetése.

A szóbeli vizsgavezetés nem változik, továbbra is kötetlen párbeszéd folyik a vizsgáztató és a vizsgázó között. A vizsgáztató irányítja a beszélgetést, és annak alapján tér ki a beszélgetésben a kártyán szereplő négy téma közül kettőre, hogy milyen képet és szituációt választott a vizsgázó. Cél, hogy különböző témák kerüljenek szóba a vizsga során